Vi välkomnar Dr. Fooling som Headlers nya expert på ljud

Dina hörlurar ska du vara rädd om. De är det enda du kan lita på när du ska lyssna på musik. Varför då? Och vem vågar påstå något sådant?

Dr. Fooling heter jag och jag är lite av en expert på sådant som låter. Och expertis verkar de ha gott om här på Headler.se. De saknar dock spetskompetens inom ett ganska så viktigt område när det gäller hörlurar. Ljudkvalitén. Därför ska jag, likt en Farbror Barbrogestalt guida dig genom galaxer av ljudtekniska termer och frekvensbandsanalysera ditt köp, så att du går härifrån med något som är mer än bara två högtalare på en bygel. För faktum kvarstår. Du ska lyssna på en hörlur. Inte titta på den.

Det där påståendet då? Hur menar du egentligen, doktorn? Jo. Hörlurarnas närmaste granne är högtalaren. Och det finns inget bättre än att luta sig tillbaka i sin favoritsoffa, i ett akustiskt korrekt rum, med högtalarna optimalt placerade, kablarna tvinnade åt rätt håll, riktade kablar i stereon, tyst runtomkring och din favoritskiva två sekunder från att starta. Du inser här att för det första så verkar ett par hörlurar vara en ganska billig investering i jämförelse. För det andra så  verkar det vara ganska komplicerat det där med högtalare. Det kan du tro! Och för det tredje så kan vi vara ganska överens om att din favoritskiva förmodligen aldrig låtit bättre. Men har du köpt en stereo någon gång så vet du också säkert att den lät mycket bättre i butiken. Det är det som är det tjusiga med hörlurar. De låter likadant överallt och har du alltid med dig dem så kan du vara säker på att få en hejdundrans ljudkvalité vart du än befinner dig. Dessutom är hörlurarna förmodligen snyggare än din stereo.

Som en såndär extrajulklapp man får av mamma för att tomten aka pappa missade den längst ner i säcken, så kommer här en topplista över tre välljudande lurar:

1. Koss Pro DJ100
2. Jays a-­JAYS Four
3. WESC Bass

På återhörande.

/Dr. Fooling

Image credit: Linus Jonsson

Det här inlägget postades i Headler.se, Hörlurar, Lurlove och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Vi välkomnar Dr. Fooling som Headlers nya expert på ljud

  1. Janne skriver:

    Tack för tipsen. WESC Bass, är den hopvikbar på nåt bra sätt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>