En bok om ljud & hörlurar

Anders Mildner är en av mina absoluta favoritskribenter. Jag gillar hans stilistik, analyserande och de intressanta vinklar han alltid för fram. Personligen lär jag mig alltid något nytt av att läsa Anders krönikor, artiklar, reportage. Och böcker!

Sedan nyligen är Anders författare, till boken ”Koltrasten som trodde den var en ambulans”. Som av en händelse är det en bok om ljud, med ett helt kapitel om hörlurar. Boken är väldigt bra. Insiktsfull, intressant, rolig, personlig. Populärkultur, historia, analys och humor på en och samma gång. Det är en av årets bästa böcker.

Den är dessutom relevant för Headler, tycker jag. Headler är inte bara en sajt där du kan köpa hörlurar, vi vill även föra fram det som många missat – att ljud är populärkultur i sitt esse. Inget kommer definiera vår samtid som ljud. Ljud är vår tids viktigaste kulturbärare. Inte minst i Sverige med fina Peace & Love, Robyn, Soundcloud, Spotify, Urbanears, Filip & Fredriks podcast och Polar Music Prize. Hörlurar är en central del av detta, och det är även en stor del av storyn bakom att vi startade Headler.

Så nu finns Koltrasten som trodde den var en ambulans att köpa hos oss på Headler. En fin present i kombination med ett par hörlurar. Koltrasten på omslaget har till och med ett par hörlurar på sig!

Det här inlägget postades i Hörlurar, Musik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>