Tembo Trunks gör dina hörlurar till högtalare

För ett par månader sedan hörde jag talas om ett coolt projekt på Kickstarter. Tembo Trunks ville ha hjälp med sin finansiering för att kunna börja tillverka och sälja sina högtalare-som-egentligen-är-en-förstärkningsmanick-till-hörlurar. Visst tänkte jag, vad passar väl bättre än att vi på Headler hjälper coola hörlursprojekt? Sagt och gjort. Och för bara ett par dagar sedan fick jag hem mina blåa, coola, snygga, gummidoftande Tembo Trunks som en av de allra första in the whole fucking world.

Tembo Trunks är egentligen ett väldigt simpelt koncept. Du sätter i dina iPod/iPhonehörlurar, och vips så hörs det mycket mer. En enkel (och snygg) add-on som ser ut som snygga gummihögtalare men som egentligen bara förstärker ljudet i hörlurarna.

Nu har jag testat mina Tembo Trunks i ett par dagar och vad är väl jag om inte bloggare? Här kommer alltså min högst kortfattade bloggrecension:

De låter inte så mycket
Det blir inte så högt ljud som i riktiga högtalare. De fungerar perfekt som portabla, smidiga och snygga ”resehögtalare” att ha i tältet när man campar, i sängen om man vill skeda och titta på film på paddan ihop med en kär vän, till datorn när man sitter i ett tyst rum och är trött på att ha på sig lurarna eller vid köksbordet när man lagar mat och vill ha lite inspirerande musik till. Enligt uppgift ska de komma upp i 80 decibel och även om det är helt ok, så är det inte tillräckligt om det är ljud i bakgrunden (t.ex. om man sitter nära en väg), eller om man sitter utomhus när det är lite blåsigt. Igår när vi satt och drack några öl och hade skönt häng vid Stångån här i Linköping så hörde vi knappt musiken, trots att de låg precis bredvid oss. Inga festhögtalare direkt, således.

Snygghetsgrad 110%
De är riktigt snygga. Jag har de blåa och är grymt nöjd med hur de ser ut. Finns i flera färger.

Ihopvikbara, ihopliggbara, hållbara
Tembo Trunks är gjorda i gummi vilket gör de väldigt hållbara. Du kan bända, vrida och dra omkring på de löst i väskan utan att vara orolig för att de går sönder. Helt vattentäta också således, liksom ihopvikbara. Helt klart en av de största fördelarna med Tembo Trunks är dess portabilitet – och det levererar de även på. Klart plus för det.

iPhonehörlurar ftw… förlåt wtf
De fungerar bäst med iphone/ipod-hörlurar men eftersom de flesta lurarna med ungefär samma modell har ungefär samma dimension, går det att använda även andra.

Läs mer om Tembo Trunks på Tembotrunks.com, på Kickstarter och hos Wired.

Det här inlägget postades i Hörlurar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>