Julklappstips till… geek girls!


Foto: Miriam Olsson. Fotot längre ned är tagen av Paula Marttila.

Geekiga tjejer som gillar att programmera, socialisera, dricka vin, socialt entreprenörskap och att prata API:er. Samtidigt! Helt otroligt härlig kombination, tycker vi på Headler. Därför tänkte vi uppmärksamma dessa i vår julklappshörlurstipsarföljetong.

Så vad kännetecknar en geek girl?

De träffas ibland på något de själva kallar ”Geek Girl Meetup”, nån slags sammansvärjning av coola geek girls någon gång i halvåret för att göra just det de gillar: prata geekiga saker och peppa andra geek girls.

De har en så kallad ”badge” hängandes runt halsen där det klart och tydligt står att de är ”geek girls”. De är pratglada, roliga och hänger en hel del på Scandic Anglais och Il Caffé där de ofta har en Macbook alternativt iPad i knät med en massa färgglada stickers på. Mestadels är de dock snarare på Twitter eller i bloggosfären och pratar geekiga saker. Där är det lätt att se vilka som är geek girls,  det är de med snyggast avatarer. De gillar även sport av alla de slag: motorsport, karate och att springa.

Geek girls har ett ständigt behov av nya hörlurar. Eftersom de lyssnar på Spotify 24/7, spelar WoW på helgerna och kodar frenetiskt om dagarna går det åt en hel del lurar. Ett par, eller sju, hörlurar är således helt rätt som julklapp till dessa härliga tjejer. Heta julklappslurar i år för dessa Geek Girls spås bli Urbanears Plattan Cerise, Wesc Oboe White och Urbanears Medis Purple.

Det här inlägget postades i Presenttips. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Julklappstips till… geek girls!

  1. Pingback: Länksprutning – 8 December 2010 – Månhus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>